Så himla nöjd idag

Idag var det dags för spårträning med gruppen igen, på Revingehed denna gång. Vi hade sällskap av militären som pangade utan bara h*lvete, men ingen hund verkade bry sig ett skvatt. Sarek fick ett 350 m långt med två pinnar, två vinklar och en böj, med en liggtid på ca 1 timme. Det var fuktigt gräs som underlag och varmt, drygt 20 grader.

Lite spattande vid upptaget men det tog bara några sekunder så koncentrerade han sig och tog upp spåret åt rätt håll. Bra fart och drag i linan och kanonfin markering av första pinnen (snörpinne). Det syntes direkt när han fick den i näsan och han dök verkligen ner på den när han hittade den. Lekte fint gjorde han också. Bra spårning sista andra sträckan också men han missade slutpinnen (naturpinne) som låg i ett hjulspår. Han tappade spåret precis där den låg, så jag tror att han helt enkelt var så himla noga med att försöka följa spåret att han inte hade någon tanke på att hinna med och markera. Jag stannade och lät honom komma tillbaka till pinnen och sen lekte vi med den hela vägen till bilen.

Medan vi väntade på de andra körde vi lite budföring. Jag gick och ställde upp, såg till så att han såg fokuserad ut och sa ”marsch” varpå Sarek tvärvänder och springer rakt åt motsatt håll haha. Men det räckte med att mottagaren ropade en gång så kom han springande som ett jehu. Han ville inte leka så mycket men åt gärna köttbullar.

Efter att ha varit med på fikat och lekt lite med flatten Svante så blev det uppletande. Vi använde den stora rutan idag igen och la två föremål på linje, ca 15 resp 45 m ut. Det var kanske inte fullt ös medvetslös, men helt okej fart och en rak och fin linje. Och inga problem med att gå ut på fullt djup! Härligt :D. Sista grejen var Lokes anka och den var tydligen lite för värdefull för att lämna av… Så han la sig ett par meter framför mig… Men annars gjorde han verkligen precis allt rätt!

Tidigare i veckan var vi och tränade lite i Burlöv. Riktigt nyttigt med en massa störande främlingar och på promenaden innan passade vi på att skvallerträna på kaniner. Loke fick också komma ut en sväng och det var han sååå himla lycklig för.

Igår var vi nere på stranden där man nu äntligen får vara med hundar igen. Gamla Minina blev helt tossig och busade runt i vattnet bland alla gässen :D. Sarek fick ännu ett tillfälle att skvallertränas. Det tar sig!

Om aggeoco

Jag är en 31-åring som bloggar om oreggade labben Loke och kelpien Vickulas Sarek.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så himla nöjd idag

  1. vickulas skriver:

    Så kul att det går framåt 🙂 Att missa slutet är ju inte hela världen 😉

Lämna en kommentar